Om legitimasjon og håpløshet

Om legitimasjon og håpløshet

01.08.22 14:17 av Webredaktør NØF

Hva skyldes alt maset om at banken din krever legitimasjon? Finanstilsynet mottar jevnlig henvendelser fra personer som stiller spørsmål ved hvorfor banken krever legitimasjon, med henvisning til hvitvaskingsloven. Hvorfor krever banken det, når man har vært kunde i banken lenge, og slettes ikke er kriminell? Innlegget er skrevet av seksjonssjef Anders Schiøtz Worren i Finanstilsynet.

Les mer
Økokrim: Fiskerikrim en av de største truslene

Økokrim: Fiskerikrim en av de største truslene

02.05.22 13:29 av Webredaktør NØF

Økokrim mener fiskerikriminalitet er en av de største truslene mot velferdsstaten i årets trusselvurdering. – Fiskerikriminalitet er generelt vanskelig å avdekke. Det er lite objektive holdepunkter og lite automatiserte rapporteringspunkter. Det gjør at det krever mye av etterforskerne. Når politiet setter det så høyt på sine trusselvurderinger, betyr det at vi kommer til å bruke enda mer ressurser på å bekjempe det, sier sjef for Økokrim Pål Lønseth til VG.

Les mer
Oversikt over korrupsjonsdommer i Norge

Oversikt over korrupsjonsdommer i Norge

24.01.22 15:26 av Webredaktør NØF

Hvert år oppdaterer Transparency International Norge domssamlingen som består av rettskraftige dommer. Årets samling inneholder hele syv nye saker, og alle er innenfor privat sektor. Hensikten med samlingen, er å bidra til kunnskap om hvordan korrupsjon skjer, belyse hva som ligger i begrepet i straffeloven «utilbørlig fordel», og hvordan domstolene vurderer de enkelte sakene.

Les mer
NØF har skiftet navn

NØF har skiftet navn

06.04.21 11:09 av Webredaktør NØF

På årsmøtet 4. mai ble det vedtatt at Norsk Øko-Forum skifter navn til Norsk Økrimforening. Nye styremedlemmer sentralt og lokalt ble valgt inn og årsberetning og regnskap ble godkjent. Protokollen fra årsmøtet blir sendt ut straks den er signert, og vi vil etter hvert få ny nettadresse (okrim.no) og nye epost-adresser.

Les mer
Vil straffe lønnstyveri strengere

Vil straffe lønnstyveri strengere

06.10.20 14:21 av Webredaktør NØF

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) innfører begrepet lønnstyveri i norsk lov for å verne norske arbeidstakere. Og så skal det bli slutt på cash i lomma-lønn. – Arbeidstakere straffes i dag strengt hvis de dømmes for underslag eller tyveri fra arbeidsgiver, mens arbeidsgivere som stjeler arbeidstakers lønn i praksis ikke risikerer noen strafferettslig forfølgning. Det akter vi å gjøre noe med, sier Isaksen.

Les mer
Skatteadvokatenes taushetsplikt

Skatteadvokatenes taushetsplikt

05.01.20 08:37 av Webredaktør NØF

Skal advokater fortsette å få holde tyst om kreativ skatteplanlegging? Nei, hensynet til fellesskapet må veie tyngre enn privilegiene til de få, skriver Maria Walberg - spesialrådgiver i LO, Inger A. E. Coll - leder i Norsk Øko-Forum, og Sigrid Klæboe Jacobsen - leder i Tax Justice Network Norge i Dagens Næringsliv. Les debatten i Dagens Næringsliv.

Les mer
Spennende 2019, mye nytt i 2020

Spennende 2019, mye nytt i 2020

23.12.19 10:35 av Webredaktør NØF

Kjære NØF-medlemmer! 2019 har vært et spennende år på våre områder. Hvitvaskingsskandalene som har preget banker i våre naboland de siste årene har nå kommet til Norge, og vi har fått ny justisminister, ny riksadvokat og ny ØKOKRIM-sjef. Norsk Øko-Forum har markert seg i flere debatter, og i 2020 fornyer vi oss.

Les mer
Se webinar om Aftenposten-avsløringer 24. august

Se webinar om Aftenposten-avsløringer 24. august

13.08.20 11:46 av Webredaktør NØF

Meld deg på webinar om Aftenpostens avsløringer av falske reiseregninger på Stortinget. Norsk Øko-Forum inviterer til webinar for medlemmer 24. august klokken 10.00 – 11.30. Gravejournalistene Henning C. Ekroll og Carl A. Dahl vil fortelle om analyse av reisedata, reiseregninger, regnskaper, kontoplaner og åpne kilder som har resultert i to politietterforskninger og en fengselsdom for grovt bedrageri.

Les mer
Bli medlem

Bli medlem

11.09.19 09:51 av Webredaktør NØF

Alle som jobber med bekjempelse av økonomisk kriminalitet kan bli medlem av Norsk Økrimforening. Som medlem får du vårt medlemsblad fire ganger i året og du kan delta på seminarer i foreningens regi til medlemspris. Medlemmer har også utvidet tilgang til informasjon på våre nettsider.

Les mer
Fagseminar

Fagseminar

11.09.19 09:20 av Webredaktør NØF

Som medlem av NØF kan du delta gratis på BDOs fagseminar i Oslo den 11.9 med søkelys på muligheter og metoder i kampen mot økonomisk kriminalitet. Benytt sjansen til å møte andre som jobber på samme fagfelt som deg!

Les mer

Kategorier