Se debattene fra Arendalsuka

Se debattene fra Arendalsuka

Publisert av Mads Kvernen Kleppe den 24.06.21. Oppdatert 24.01.22.

Økonomisk kriminalitet ble debatterte flere ganger under Arendalsuka. Hør lederen for NØF Inger A. E. Coll (bildet), skattedirektøren, Økokrim-sjefen, politidirektøren, riksadvokaten og flere andre diskutere utviklingen.

Alle trenger penger for å leve et godt liv. Vi betaler skatt for å betale for fellestjenester. Hva skjer når kriminelle aktører tar dine, mine og våre penger og ikke bidrar til fellesskapet? Og hva med de som blir utsatt for lønnstyveri?

Har vi verktøyene som skal til for å ta pengene tilbake? Kan vi gjøre livet enklere for alle - og vanskeligere for kjeltringene? Vi ser på dagens situasjon og fremtidens løsninger. 

 Arrangør er Samarbeid mot svart økonomi og du kan se debatten i opptak her (lenke)

 


Etter debatten får vi en konsert med Gisle Børge Styve Trio. Musikken er melodisk, vakker og groovy, med trestemte koringer og variert instrumentering. I sentrum står Gisle Børge Styves varme vokal og lekne piano, ledsaget av Per Willy Aaseruds trompet og Helge Harstads bass. Samspillgleden er stor, trioen koser vettet av seg og det smitter fort over på publikum.

Medvirkende:
Inger Coll, Norsk Økokrimforening
Pål Lønseth, Økokrim
Marta Johanne Gjengedal, Skatteetaten
Odd Woxholt, Skatteetaten
Trude Tinnlund, LO
Nina Melsom, NHO
Mahmoud Farahmand, Høyre
Maria Aasen-Svensrud, Arbeiderpartiet
Solfrid Lerbrekk, SV
Alf Erik Andersen, FrP

Les mer om arrangementet her (lenke)

 

Bekjempelsen av økonomisk kriminalitet er noe av det Skatteetaten ønsker å belyse under den tiende utgaven av Arendalsuka. Under tittelen «Kampen mot økonomisk kriminalitet» har skattedirektør Nina Schanke Funnemark invitert riksadvokat Jørn Sigurd Maurud, politidirektør Benedicte Bjørnland og Økokrim-sjef Pål Lønseth for å diskutere flere viktige spørsmål: Hvordan bekjempes økonomisk kriminalitet i Norge? Prioriteres kampen mot økonomisk kriminalitet nok? Hva skjedde med kriminaliteten under koronakrisen? Hvordan samarbeider Økokrim, politiet og kontrolletatene – og hvordan kan samarbeidet bli mer effektivt?